Kategorie

Boloňské špagety
Boloňské špagety

Rychlé boloňské špagety 

Ingredience

500 g špaget

500 g mletého vepřového masa

1 konzerva rajčat

3 lžíce olivového oleje

3 lžičky koření na špagety  https://specio.cz/domu/14859-smes-na-spagety-50g.html

1 špetka soli

Postup přípravy

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme nasekaný česnek a minutku restujeme.

K zelenině přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud nebude maso téměř hotové. Maso osolíme, opepříme a přidáme nasekané oregano. Zalijeme rajčaty v plechovce, dochutíme cukrem, kořením na špagety a ještě špetkou soli.

Uvařené špagety (podle návodu na obalu) nikdy neproplachujeme vodou! Jen scedíme, zakápneme olejem a promícháme.

Hotovou boloňskou omáčku promícháme s uvařenými špagetami, dáme na talíř, posypeme nastrouhaným eidamem nebo parmezánem, ozdobíme lístky oregana a jemně zakápneme olivovým olejem.